26 mars 2012

Testar Mixed Media

Nu har jag varit på storshopping och handlat massor av gelatos, Pan pastels och pennor av olika slag. Har länge kikat på olika mixed media och art journaling teknik tips men liksom aldrig kommit mig för att våga testa själv. Men så i lördags åkte jag alltså in till Stockholm Cityscrap-träffen för att shoppa och ta mig en nogrann titt i ett av Ullis Mixed media-block och fick massor av inspiration. Håll i hatten, här kommer alltså mitt första försök!



Lite svårt att beskriva steg för steg hur jag har gjort för det var mest ett evinnerligt kladdande =). Har i alla fall grundat med boksidor och decoupagelim, sen har jag strukit över gesso och mistat med olika färger över en prima-mask. Detta är väl grunden kan man säga.



I ett nästa steg har jag målat ramen med gelatos som jag gnidit ut med fingrarna och sedan skuggat med pan pastels. Har också gjort några försök att doodla lite, inte min starkaste gren men ett par konturer här och var har det blivit. Det lilla hjärtat har jag gjort av lite spillpapper. Har målat konturerna med en PITT artist pen från Faber-Castell och skuggat med Pan pastel.



Figuren och endel text har jag klippt ut från en tidning och fäst med decoupagelim liksom solen i det högra hörnet.
Om du inte har testat att kladda på detta vis - gör det!

5 kommentarer:

  1. Hej! kul att träffa dej, och kul att se att
    även du gillar art journaling typ.
    jag har lagt två sidor på min blogg.Det är så kul att kladda.
    kram /Lena

    SvaraRadera
  2. Wow!! Vad cool den blev!!! Läckert med all färg och blandningen av allt!! Lycka till med din art journaling framöver... Hoppas på att få se mer!

    Kram
    Linda

    SvaraRadera
  3. Riktigt läckert!! Har inte testat det här än...men det ska jag så fort tiden finns!! =)

    SvaraRadera