31 mars 2014

Skiss + snabbutmaning

På Fristadsträffen blev jag utmanad av Malin/Lillpiga att skapa en layout på 45 min (vilket blev 30 min i praktiken). På layouten skulle det finnas vingar och något som glittrar. Sagt och gjort med fjärilar och lila stickles:

Jag passade även på att tolka veckans SWE-skiss.

26 mars 2014

Gäst-designer på Pyssloteket

Är så himla glad att jag blev tillfrågad av Anna om jag vill gästa Pyssloteket. Har fått ett underbart paket med grejer och idag visas mitt första alster i bloggen.
För detaljbilder och mer info om hur jag har gjort får ni skrota över till Pysslotekets blogg.

24 mars 2014

Min lilla skrutt

Satt och bläddrade bland lite foton när jag skulle göra denna och hittade ett kort på mig och Hjalmar. Känns så konstigt på något sätt att det är honom och inte Freja (som är i den åldern som han är på bilden nu) som jag bär på...till och med Hjalmar trodde det var Freja.
Har arbetat på Kraft när jag tolkade veckans skiss i SWE-bloggen - jag älskar kraft! Och så är det lite Rub-ons och papper från Studio Calico.

19 mars 2014

18 mars 2014

Lyckoträff!

I helgen hade jag äran att få arrangera en scrapträff med två underbara tjejer, Ullis och Ulrika. Så himla roligt att kunna ta det bästa med de träffar man själv varit på och komponera ihop något eget. Vi kallade träffen Fristadsträffen, en plats man kan komma till för att skapa och vara kreativ och med högt i tak. Vi fick enormt gensvar från butiker och grossister när det kom till sponsring så vi kunde ha riktigt fina priser, många utmaningar, utlottningar och en tipspromenad. Där fanns en stor scrap-loppis och massor av frukt, godis, kaffe och hembakt. Till den första utmaningen fick alla som ville ett dekorationskit av Ullis. Sedan hade vi en timme på oss att skapa valfritt alster med samtliga dekorationer, man fick lägga till vad man ville men alltsammans skulle vara klart på en timme. Jag var utom tävlan men älskar ju utmaningar så jag skapade en i alla fall:
Jag lade bara till svart cardstock, en liten snutt mönstrat papper, washitejp, gesso och bokstäver.
Blev lite kär i den böjbara tjocka ståltråden som jag formade till en spiral. Kul utmaning det här som kickstartade skapandet!

15 mars 2014

I regnbågens alla färger

Idag liftar vi Ellinor i SWE-bloggen. Hon har skapat en alldeles underbar layout i regnbågens alla färger!

Jag inspirerades av penseldragen i olika färger och av alla blommor och blingstenar. Här är min tolkning:

Jag gillar titeln på min som är "Just another beautiful place on earth".

13 mars 2014

Veckans skiss #10

Här kommer min tolkning av veckans skiss. Har arbetat bara med neocolorkritor och akrylfärg.
Och såhär ser skissen ut:


7 mars 2014

Bloom & grow

Idag tänkte jag bjuda på en till layout som jag skapade på träffen i lördags, efter en skiss som Sara ritat. Brukar aldrig skapa såhär "clean" och fick hålla i mig för att inte stänka på med mist och annat kladd. Tyvärr lyckas jag inte fota så att den inte är så mörk...

6 mars 2014

Hinner inte med!

Har skapat så mycket på senaste tiden att jag knappt hinner visa upp vad jag gör! Den här layouten gjorde jag efter en skiss på Scrap-Perras träff i lördags. Nästan allt material fanns med i den fina goodibagen som vi fick.

5 mars 2014

Månadstävling hos Hobbyworld

Var en av de lyckliga vinnarna i Hobbyworlds månadstävling i februari och fick blodad tand så nu har jag hakat på mars-utmaningen också. Denna månad ska man tolka följande skiss:

Jag har varit skissen ganska trogen och skapade följande layout:

Älskar den här pappersserien från Studio Calico som är både lekfull och färgsprakande!

4 mars 2014

Not my comfort zone

Har hakat på Scrap-Perras vecko-skiss denna vecka. Skissen lämnade mycket utrymme för tolkningar och förutom att jag vridit skissen 90 grader har jag verkligen fritolkat och öst på dekorationer. Skissen:

Köpte papper från K-design när jag var hos Perra i helgen och de är verkligen inte den typ av papper jag brukar skapa med nu för tiden. Har även rotat fram lite blommor och metalldekorationer. Den största blomman gjorde jag själv med mina retro-punchar.

Höstens kontraster

Idag tänkte jag visa sista layouten som jag skapat till Scrap-Perras crop. Till den här utmaningen skulle man inspireras av en låttext av Björn Skifs. Nu såg jag att man skulle ha använt en del av texten i rubriken också...det hade jag tyvärr missat =(
Det regnar, regnar 
och molnen hänger så lågt att dom kan trilla ner
och som vanligt har allt gått på sne'
Jag klarar snart inte mer
Det är blixt och dunder, och nå'nstans under 
en gatuserveringsmarkis
står en ensam och genomsur kis
Och hon som lova' mig
hon skulle skynda sig hit

Varför står jag väl här 
i min sura rock och med vatten i skon?
Fryser hostar och svär
Har hon helt glömt bort mig månntro?
Ja, min klocka visar på fiasko redan
för hon borde kommit för länge sedan

Jag är sur som en mopp 
när jag äntligen hör små hastiga steg
Och så dyker hon opp
och min ilska rinner iväg
Ja, jag glömmer lågtryck och vad det heter
När vi kramas stiger min barometer...

Jag använde en del av texten i min journaling: Det regnar och molnen hänger så lågt att dom kan trilla ner. Men inne hos oss är det mysigt och jag glömmer allt vad lågtryck heter.

3 mars 2014

Perras CC; Bidrag nr 4

Så synd att jag inte hann göra alla utmaningar i Perras crop, de var ovanligt inspirerade. Ett par timmar innan deadline knåpade jag i alla fall ihop detta bidrag. Snacka om att jag fick hålla tungan rätt i mun.
SKA vara med
Något rött
Något vitt
Fågel
Tag i valfri storlek (färdig eller egengjord)
Något sytt (maskin eller förhand eller faikstygn med penna)
Något runt

FÅR INTE vara med
Blommor
Band
Färgen rosa (förutom på ev foto)
Stjärnor

Först hade jag lagt till rosa papper och flera gånger höll det på att bli både blomma och stjärnor som dekoration men det var en kul utmaning! Har ingen symaskin så det fick bli handritade stygn runt den egengjorda tagen. Lite rött och vitt finns det här och var. Den runda formen representeras av mina enamel dots och så flyger det små träfåglar på fotografierna =)

2 mars 2014

Scrap-Perras CC bidrag 3

Var på träff hos Perra & Mia igår, mycket trevligt och gemytligt! Kul att träffa nya och bekanta ansikten. Jag började veckan med att göra två bidrag till Perras cybercrop men sen gick jag och blev dunderförkyld och har legat deckad hela veckan. Igår fick jag dock energi att ge mig på ett par utmaningar till. Såhär löd utmningen till denna:
Skapa ett färgglatt alster där du jobbar med mycket färgstänk och rinnande färg. Jag vill att du ska använda dig av minst 3 olika färger, tex gul, rosa och turkos. Eller kanske rött, grönt och blått. Make Me Happy!!! 
Jag gjorde en hyllning till Konsum =)
Jag har använt modelling paste på vitt cardstock. Sen har jag sprayat med mina dylusions och använt pipett för att skapa de rinnande effekterna. Slutligen har jag skvätt, ritat och stänkt med mist och lite Neocolorkrita. Bokstäverna har jag doodlat själv.

1 mars 2014

We are fabulous!

Idag liftar vi denna coola layout av Renata Moni i SWE-bloggen:
Det var så skoj att lifta den här och jag inspirerades liksom lite av allt. Har använt en massa cirklar och stjärnor och splashat med svart färg och så är titeln nästan samma. Det blev liksom lika men ändå väldigt olika...