11 september 2013

Freja 5 månader

Ja jag vet att jag inte skrivit 3 och 4-månadersinläggen än men just idag hade jag liksom inspiration till detta =) Jossan var här och fotade idag och det är så mysigt när hon kommer över så att jag kan få lite bilder på mig och Freja tillsammans också.
Längd: 65,5 cm
Vikt: 6815 g
Huvudomf: 41,3 cm

Det är roligt att följa allt som händer i din utveckling just nu, det händer så mycket både motoriskt och socialt. Du gillar att ligga på golvet och leka med eller kanske snarare smaka på dina leksaker. Allt ska in i munnen, har du inga saker så drar du av dig strumporna och suger på tårna eller dreglar en stor pöl på golvet som du surplar i dig igen (damsuger frenetiskt kan jag tillägga).


Du är otroligt stark i rygg och nacke och med rätt underlag kan du nästan ställa dig i krypställning. Vill du förflytta dig är det dock inte krypning som gäller utan du drar dig framåt, hasar dig bakåt eller rullar runt från sida till sida, ibland flera gånger på raken. Väldigt ofta när man ska lägga ner dig på rygg i sängen, på golvet eller i vagnen lyfter du på huvudet som om du ska göra situps och kan vara i den ställningen hur länge som helst. På BVC sa de att dom tror du sitter snart och med en leksak i handen kan du faktiskt sitta ett par sekunder.
Det märks att du allt mer lägger märke till oss som finns omkring dig. Vid frukosten sitter du alltid med i din babysitter och kommunicerar på ditt vis (dadadada med exorcisten-röst). Du ler ofta när Hjalmar och Victor pratar med dig som om du förstår att det är dina bröder. Om alla lämnar rummet blir du ledsen men skiner upp vid minsta lilla tilltal. Du är jättekittlig och skrattar högt när pappa busar. Att plaska i badkaret med mamma är också roligt.Annars flyter det på. Du ammar och växer som du ska, så småningom ska vi väl börja med små smakisar men vi latar oss på den fronten, du är ju kanske vår sista bebis och får gärna vara liten så länge det går ;) På sista tiden har du fått väldigt långa vakna perioder och går och lägger dig i stort sett samtidigt som dina syskon. Du gillar att somna på mammas mage med nappen i mun och "När trollmor har lagt sina elva små troll". Kanske har den sången lugnande effekt då jag sjöng den för Hjalmar en lång period under graviditeten.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar