6 maj 2013

Freja 1 månad


Idag har vi varit på 1-månadskontroll på BVC och så har Jossan varit här och lekt fotostudio så nu tänkte jag göra en liten månadsuppdatering på lilltrollet.
Vikt: 4650g
Längd: 56,5 cm
Homf: 37,5 cm


Efter en lite trögstartad viktuppgång börjar du sakta men säkert tjocka på dig. På längden växer du så det knakar och de första kläderna är redan för små. På dagarna när Pappa och Victor är i skolan och Hjalmar på dagis sover du mest för att sedan vara vaken när de kommer hem. Du sover bra på nätterna och vaknar oftast bara en gång för att amma och eventuellt få en ny blöja. Som lugnast är du i bärselen på mamma eller pappas mage där du alltid somnar eller på skötbordet där du så smått börjat upptäcka mobilen som hänger i tvättställningen ovanför. Med två vilda brorsor skulle man kunna tro att du aldrig får någon ro men du måste vara van vid allt stoj från tiden i magen för du kan sova till vilka oljud som helst. Victor vill gärna mysa med dig i knät och även om Hjalmar ibland kan vara oförsiktig är han väldigt sympatisk och vill dela med sig av sin napp när du gråter, "bäbis ledsen" säger han.
Du är stark i nacken vilket märks då du "kryptränar" en liten stund på mage varje dag. Idag när vi skulle fota rullade du runt från magläge till ryggläge. Dina motoriska färdigheter är precis som de ska enligt BVC-sköterskan Helena som idag fyllde i checkrutan "rör armar och ben liksidigt". Du fixerar blicken och jag undrar om du inte så smått börjar ge ifrån dig små svarsleenden också.Ditt hår har blivit lite ljusare sen du föddes och har nog skavts av lite grann för det står rakt upp på huvudet. Jag tycker att det är supercharmigt och kallar dig mitt lilla troll. Just nu är du väldigt prickig i ansiktet men det är bara hormonprickar och ingenting att oroa sig för.Och så ett par charm-bilder på oss =)
Tack Josefine Malm för jättefina fotografier!

2 kommentarer:

  1. Åh My!! Kärlek! Härliga bilder och kul att läsa det du skrivit!
    stor kram /Karin

    SvaraRadera
  2. Åhhh vad kul att få läsa om ditt lilla troll här!! Eller jag tycker hon är stor om jag jämför med mina två hihi Söt är hon det lilla trollet.

    Sommarkramen Anna

    SvaraRadera