27 april 2012

Lycka är...

Lycka är att köpa en liten billig blomma på Konsum och gå hem och plantera.

Se så fint det blommar i vårsolen!

23 april 2012

Min stjärna

Idag har jag tolkat måndagsskissen i SWE-bloggen igen. Den här pappersserien heter Celebrate - Authentique och jag älskar färgerna. Idag fyller min stora Victor 7 år och jag ser redan fram emot att fota kalasbilderna med den här serien =)Dekorationerna har jag gjort själv med urklippta detaljer från pappren, tejp, knappar och häftkuddar.Tycker att det är väldigt skoj och terapeutiskt att sitta och pilla med dekorationerna.En liten detaljbild till bara....Hoppas ni får en underbar vecka! Lämna gärna en värmande kommentar =)

18 april 2012

Victor blir 7 år

Tänk att min äldsta son snart fyller 7 år...7år! Det är riktigt stort, det är då skolan börjar på allvar och man ska lära sig så smått att ta mer eget ansvar. Jag minns såväl när jag fyllde 7, det var samma dag som skolan började och jag var så himla stolt. Idag är det kort-dag i SWE-bloggen och jag har passat på att göra ett kort till Victors födelsedag.Det är, precis som det står på kortet, verkligen en gåva att jag har fått en så klok och gullig unge som Victor. Och trots att vi har våra duster ibland så är hans födelse verkligen något att fira!

16 april 2012

Santas little helper

Idag har jag tolkat mådagsskissen i SWE-boggen igen. Dagens skiss är det Mahlin Wiggur som har ritat och den var så rolig att göra att jag säkert återkommer till den vid fler tillfällen.Upplägget är väldigt enkelt med ett mönstrat papper i botten och sen bara massor av klistermärken! Visst är de söta mina små nissar?!

15 april 2012

Bloggodis hos Lillblomman

Min kära vän och DT-kollega Ullis firar välförtjänta 100.000 besökare, GRATTIS!Inte nog med detta, för att fira lottar hon ut allt det vackra material som finns här på bilden. Kika in HÄR och ta en lott du med!

Liftar Lillpiga

Igår i SWE-bloggen visade jag min lift av en riktigt gullig LO som Lillpiga gjort. Originalet var i riktigt puttinuttiga pasteler med massor av blommor och bling och det kändes verkligen som att ge sig ut på okänd mark men det blev ju rätt gulligt tillslut =)Det är så kul att lifta tycker jag och utmana sig själv. Lillpiga hade använt spets på sin så det gjorde jag med!Kortet är från förlossningen, bara en timma innan Hjalmar föddes. Kanske inte världens snyggaste bild men ändå ett minne som jag verkligen ville scrapa och spara på. Kul för Hjalmar också att se och läsa när han blir äldre och kanske ska ha egna barn...

13 april 2012

Pressgurka

Idag känner jag mig som en riktig husmor, jag har nämligen gjort egen pressgurka. Supergott och hur enkelt som helst! Har för övrigt använt ett recept från den mycket matnyttiga och underhållande boken Supertanten.
I boken finns ett "tanttest" där man kan ta reda på hur mycket tant man är (jag var en supertant).RECEPT:
1 gurka, skalad och skivad tunt med osthyvel
1 dl vatten
2 msk ättiksprit 12 %
2 msk socker
2 msk finhackad persilja

Lägg den skivade gurkan i en skål med något tungt som press ovanpå i ca 15 min. Blanda övriga ingredienser i en burk. Rör tills sockret har löst upp sig. Lägg i gurkan och låt stå ca 30 min före servering. Klart!

1 april 2012

Påskpyssel

Igår var Jossan och Senia här och påskpysslade i vårt kök. När panduros nyhetsbrev trillade in i mailboxen för ett tag sedan fick sådan inspiration till att göra sådana där klassiska små påskkycklingar av flörtkulor ni vet.Till och med Hjalmar tyckte det var roligt med pyssel. Jag tror han trodde att de färgglada flörtkulorna var mat av något slag för han kastade smörgåsen i golvet och sträckte sig efter våra kreationer.Kreativt kaos precis som det ska vara när man pysslar. Vi målade kulorna med mina studiofärger och de är verkligen så fantastiska! Så himla dryga!Jossan gjorde två små påskharar. Så himla söta!Victors kyckling blev oerhört charmig! Vi lät den sitta kvar på grillpinnen som vi använde för att det skulle vara lättare att måla och vips så hade vi en sprillans ny blomsterdekor =)Min bedårande lilla kycklingfamilj. Jag kunde helt enkelt inte få nog av att fota dem så ni får några bilder till =)Det är nästan som om hon har en egen personlighet...Kanske ingen nyhet men det är verkligen en fröjd att pyssla tillsammans!