7 december 2011

Pepparkaksrecept på kort

Onsdag och dags för kortutmaning igen på SWEbloggen. Det lackar mot jul och den här veckan utmanades vi att skapa ett kort med någon typ av text på.


Själv valde jag som ni kan se en textstämpel från INKIDO med ett pepparkaksrecept och så papper från Maja Design. Jag har fångat upp pepparkakstemat genom att göra ett litet pepparkaks hjärta med puffy velvet som glasyr. Riktigt fint och stämmningsfullt om jag får säga det själv!

5 december 2011

Inte så nöjd

Idag är det dags för Måndagsskissen på SWE och här är min tolkning som jag pysslade ihop när vi träffades i teamet för ett par veckor sedan.


Skissen var ganska rolig med en annorlunda placering av fotot men jag blev inte så supernöjd med min tolkning. Blev lite mesigt med färgerna. Jaja man kan ju inte alltid lyckas....

4 december 2011

Pion Design

Den 19 november hade vi träff med alla designers i SWE-teamet och jag hade sån tur att jag vann ett kitt från Pion Design som sponsrade träffen. Min första layout blev en bebis-LO. Jag har tagit fasta på alla klockor som finns på pappret och skapat en sida om tidpunkten då min andra son föddes. Bakom fotot har jag satt en liten spetsduk. I övrigt har jag varit ganska sparsmakad med dekorationer, bara några knappar och så vackra fjärilar som jag har klippt ut från ett av pappren i serien.


Till den andra layouten har jag använt de lila pappren. Ville göra en sida om mina fantastiska killar jag har här hemma. Även här har jag huvudsakligen dekorerat med fjärilar som jag har klippt ut.


Det här var verkligen en jättemysig serie att skapa med så jag passade på att knåpa ihop ett litet kort också av alla spillbitar. Har inte lagt till några dekorationer men tycker ändå att det blev väldigt effektfullt.

3 december 2011

Adventskalender

Jag har suttit här hemma ett par dagar och knåpat ihop en julkalender till Victor och så här blev den nu tillslut.


Å så ett par detaljbilder för er som gillar sånt:


Känner att det här med att hänga upp små loppisfynd är lite temat på vår jul det här året. Här har jag pimpatmed både pepparkaksformar och små julkulor. Polkakäppar är ju också en klassisk juldekoration.


Den lilla söta påsen kommer från Ikea och finns i ett paket om tio där varje påse har en tomte med olika nationalitet. På tal om adventskalendrar vill jag passa på att puffa för SWEkalendern som i år visar teamets olika scraphörnor, ett nytt scraprum varje dag - hur kul och inspirerande som helst!

2 december 2011

Julpynt

Idag tänkte jag visa er vårt Pettsson och Findus-inspirerade fönsterpynt.


Ursäkta de dåliga bilderna men det är så svårt att fota såhär års, särskilt att fota fönster...


Det låter lite som en kliché kanske men jag tycker verkligen att det är fint att blanda gammalt med nytt, rota runt i lådorna hemma och gå på loppis å piffa till alla fynd.


Här är tillexempel ett hjärta i zink som jag hittade i en inredningsbutik i Norge och bokstäver som jag köpte i Visby, tillsammans med en kakform från myrorna som jag dekorerat med scrappapper, pärlor och lite glitterlim, tänkte att jag skulle visa fler av de här dekorationerna vid senare tillfälle - perfekt pyssel att göra med barnen!


En vanlig tesked och en gammal pepparkaksform blir hur juliga som helst med lite fina band.


Här är ytterligare en pepparkaksform och en julkula från loppis samt en liten söt stickad tröja. Jag som är värdelös på allt vad textilhandarbete heter har köpt en färdigstickad men de är bergis busenkla att göra själv för den som är van att sticka! Stjärnan har jag köpt på Indiska. Så nu är det bara att leta igenom lådorna där hemma och se vad ni kan hitta. Låt gärna barnen vara med på ett hörn, de om några har inga gränser för man kan hänga upp!

1 december 2011

Ljuspyntat

Ett enkelt sätt att skapa julstämmning är ju som bekant att tända en massa ljus. Jag som är galen i vackra band tycker att det är väldigt tjusigt med snören kring ljusen, på så sätt kan man också använda samma ljusstakar året om, men byta ut banden då förstås =)


Jag har dekorerat ljusstaken Björkefall från Ikea. Mossa och kottar har jag plockat i skogen å tomten har jag fyndat för femma på loppis - vackert och billigt!


Här har jag piffat sambons silverljusstakar med band och lingonris.


Det lilla hjärtat är bara en av alla småpryttlar jag samlat på mig, jag har ett litet lager med olika fina saker å så plockar jag bara fram nån liten grej när jag behöver =)


Tack för titten! Lämna gärna ett litet spår efter dig =)